Együtt, kapcsolatban

Párkapcsolat, családi kapcsolat, szülő-gyerek kapcsolat: a kulcsszó az együtt. A legfontosabb kötelékek, és a leghevesebb érzelmek színtere a család. Az érzelmi támogatás, a valahová tartozás alapvető igényünk. Harmóniát és nyugalmat vágyunk tőle, féltjük törékenységét, talán ezért is olyan nehéz néha a családon belül jól kommunikálni. Előfordul, hogy nem értjük egymást. Kérünk, várunk, elvárunk, és van, hogy hiába. Indul a lufi effektus: csak fújjuk és fújjuk a durranásig. Érdemes megismerni egymás szeretetnyelvét és azon szólni hozzá. Sokkal hatékonyabb és békés megoldásokra juthatunk így, a szeretet erejével.

Önismeret

Kapcsolataink elsekélyesednek, mert félelmeink gyakran nem engedik megmutatni az igazi arcunkat. Talán még mi magunk sem ismerjük azt, szerepeket játszunk, láncinget hordunk. Fontos számunkra mások megítélése, belénk égtek az elvárások, és mindenki arra törekszik, hogy az ideális ember benyomását keltse. Az ideális ember azonban csak egy képzet, ami nem létezik, mert minden ember számára más. Miért hajszolnád magad bele?

Kapcsolatok dinamikája

A kapcsolatok kiegyensúlyozásához meg kell ismerni a működésük dinamikáját, azokat a mintázatokat, amik a viselkedésünket vezérlik. Mindenképpen megéri dolgozni ezen, mert elkerülhetjük ugyanazoknak a hibáknak az ismétlődését, megteremthetjük a családi harmónia alapjait.

Ismerj meg!

Olvasd el a Megélni című elsőszülöttemet, és dönts az után!

Fordulj hozzám bizalommal!

Segítek a probléma feltárásában és megoldásában!

Ez a webhely a zavartalan és biztonságos működéséhez nélkülözhetetlen-, valamint a rendeltetésszerű használhatóságának biztosítása céljából funkcionális sütiket használ. Részleteket a webhely adatkezelési tájékoztatójában olvashat.